About me

dykbilder 181IMG_2781IMG_5431

Vill du veta mer om mig och om mitt jobb som coach och föreläsare hittar du mig även på min hemsida. http://piaberg.se

Välkommen!

Men här nedan kommer i stora drag vad som format mig till den jag är idag, på ett mer praktiskt plan –  men livet är nyanser av både bra och dåliga saker, skratt, tårar, lycka, sorg, ilska och rädsla.. så självklart är jag så mycket mer, men i alla fall då kör vi..Måla, spela fotboll/träna och vara i vattnet (eller kanske under snarare) är något jag spenderat en hel del tid på senaste 25 åren men hur började allt egentligen den där dagen 1970…

Jag föddes som sagt 1970 och större delen av min uppväxt skedde ute på landet. Föga förvånande var ett av mina största intressen i början av livet djur. När jag var liten var jag övertygad om att det var det jag skulle arbeta med när jag blev större..så blev det inte! Men jag älskar fortfarande djur!  Jag har växt upp i en familj med mamma, pappa och en storebror..så ja, jag är en lillasyster med allt vad det innebär. Vilken roll man har i sin familj tycker jag är intressant, har det präglat mig att vara minst…förmodligen.

Efter att ägnat mycket tid åt vilda katter, kaniner och rehabilitering för möss vi räddat från hemska köttätande katter blev jag en hästtjej tillslut. Mycket tid ägnades åt en vit pony som inte var min, förutom i hjärtat då. Något annat som alltid fanns med mig som barn var att läsa, ( jag älskade böcker och gör det fortfarande)rita och skriva. Jag varvade dagarna med att klättra högst upp i träd med traditionellt pysslande. När tonåren kom blev det mer och mer fotboll och killar var ju plötsligt intressant också! Så när min älskade pony en hemsk dag gick bort mitt framför ögonen på mig i stallet tog han mitt hästintresse med sig i graven. Må han vila i frid, det var en härlig tid och min första kärlek.

Efter det blev det mer och mer fotboll och i 16 års åldern blev jag värvad till stadslaget(Hua, läskigt, skulle jag våga, jag kände ju ingen…) Men jag trotsade rädslan och tackade JA! Ett bra beslut som utvecklade mig som fotbollsspelare, människa och gav mig många nya vänner.  Min gymnasieutbildning gjordes på byggprogrammet, gren målare och när jag två år senare tog studenten på en fredag hade jag fast jobb på måndagen. Att arbeta i så många år i byggbranschen har lärt mig massor – både bra och dåliga saker och det jag i dag kan tycka är att det är lite tragiskt att det tar sådan tid för byggbranschen att utvecklas, den är väldigt konservativ. det är fortfarande svårt för tjejer att ta plats, hur duktiga dom än är.

1999 startade jag mitt första företag inom måleri och jag har älskat att vara min egen chef även om det är en osäker tillvaro utan den trygghet som fast anställning ger. Jag har inga problem att arbeta hårt, jag gillar det och som egen företagare fick jag belöning för det. Även om jag fortfarande tycker det är kul att måla så börjar jag någonstans i 30 årsåldern känna en längtan efter mer. Jag började då arbeta med missbrukande unga killar på min fritid, utbildade mig till hälsopedagog på Lillsveds Idrottshögskola, jag hoppade in extra som kriminalvårdare, läste journalistik på Skarpnäcks folkhögskola (har alltid älskat att skriva kan jag konstatera nu när jag ser bakåt, redan i lågstadiet…hur kunde jag glömma bort det…) och fortsatte mitt luffande i världen med ryggsäck som började när jag var straxt över 20. Jag har rest några varv. Bodde i London, försörjde mig som pizzabagare och målare. Jag började söka mig till andliga sammanhang, deltog i seanser, började yoga, dök och snorklade så ofta jag kunde.

Bild 09820041115 075Bild 051

Upplevde magiska ögonblick under vattnet som gjorde mig än mer säker på att livet är mer. Förutom den meditativa känslan som jag får av att vara under vattenytan så är det möten med alla fantastiska varelser som gett mig mest. Jag har känt valsång vibrera in i varenda cell av mig när de befunnit sig tusen meter under mig i Atlanten, jag har lekt med vilda delfiner där vi båda tittat nyfiket in i varandras ögon. Jag har snorklat med Djävulsrockor som dansat likt balett i vattnet. Möten som förändrat mig i grunden, möten där jag helt och fullt varit i nuet…men även möten med mindre varelser får mig att uppskatta moderjords fantasifulla kreativitet eller dessa majestätiska hajar som glider fram i vattnet – jag älskar hajar också!

20041115 105Bild 138redBild 054

Sedan kom det en tid när det bildades familj som är helt fantastiskt att få vara med om, vilken resa! Nya saker kom in i livet och andra föll i glömska. Jag glömde för en stund vad som är viktigt för mig själv och jag tappade fart. Men allt har sin tid och när något pockar på uppmärksamhet från ditt inre då tystnar det aldrig riktigt….däremot kan vi låta bli att lyssna, men det är något helt annat!

Efter ett tag förstod jag att jag behövde göra något annat i alla fall. Läste in tredje året på gymnasiet, sökte lärarhögskolan och utbildade mig till yrkeslärare.Efter 3 år som målarlärare kände jag ett pockande behov igen och jag bestämde mig för att ta tjänstledigt och plugga filosofi. Så senast året har jag läst filosofi, målat, utbildat mig till ICC coach genom Skandinaviska Ledarhögskolan och en himla massa annat…för det är så mitt liv ser ut – fullt av lite olika saker, jag gillar det! Hur det ser ut om ett år eller två det får vi se då men jag är ganska säker på att det inte ser ut som nu, april 2015!

Som sagt, självklart är det här en kortvariant av mitt liv, jag har hunnit med en massa fler saker – både roliga och tråkiga – som utvecklat mig till den jag är i dag. Det jag själv kan konstatera desto äldre jag blir är att jag gillar omväxling och har ett behov av förnyelse och det är det som nu gjort att jag fallit in på personlig utveckling och det känns fantastiskt! Jag har hittat och öppnat en dörr som jag letat länge efter och innanför dörren finns det oändligt med möjligheter och för det är jag tacksam. Bara för att jag fortsätter söka betyder det inte att jag är vilse, utan det är av ren skär nyfikenhet – nyfikenhet på mig själv och livet!

IMG_3868 IMG_2673  IMG_4619

7 kommentarer

7 tankar om “About me

  1. Så glad jag är att jag kikade in på din blogg, gillar verkligen ditt sätt att uttrycka dig. Dina ord ger mig energi. Tack! Jag följer nu dig och ser fram emot att få ta del av dina tankar framöver.
    Må gott!
    Kram Susanne

    Gillad av 1 person

    • Hej!

      Vad kul att du gillar vad jag skriver – gör mig glad! Jag gillade ju det jag såg hos dig också! Jag ska till ett ställe i Skinnskatteberg på Yoga Retreat…aldrig varit just där och sist jag var på ett retreat var över 10 år sedan…så nu är det dags! Klart du ska våga Ewa..jag åker helt själv och tycker också det är lite läskigt…men det är utanför komfortzonen vi utvecklas…jag tänker att det är bra att jag inte känner någon…inget att leva upp till…bara vara mig! Bara att du funderar betyder ju att du redan mentalt är på väg så varför vänta;-)

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.